3 miljoen euro voor noodhulp aan hongerend Madagaskar

Vijf Nederlandse hulporganisaties gaan vanuit de Dutch Relief Alliance noodhulp verstrekken in het door ernstige droogte getroffen zuiden van Madagaskar. Na vier opeenvolgende jaren zonder regen van betekenis hebben meer dan 1,1 miljoen mensen voedselhulp nodig. De noodhulp bestaat uit het verstrekken van voedselpakketten, bijvoeding, distributie van contant geld en levering van drinkwater. 

Humanitaire noodhulp

Deze humanitaire actie wordt georganiseerd vanuit de Dutch Relief Alliance (DRA), waaraan Save the Children, SOS Kinderdorpen, Tearfund, Terre des Hommes en ZOA meedoen. De geplande noodhulp gaat nog dit jaar van start en is mogelijk door een bijdrage van 3 miljoen Euro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de DRA.

Ergste droogte in 40 jaar

Madagaskar kampt met de meest ernstige droogte sinds 40 jaar. De aanhoudende droogte, die gepaard gaat met zandstormen en sprinkhanenplagen, wordt toegeschreven aan klimaatverandering. Waterbronnen zijn door de aanhoudende hitte opgedroogd, landbouw is niet langer mogelijk en het vee sterft. In het hart van het zuidelijk rampgebied, in de regio Androy, lijden bijna 30.000 mensen onder acute hongersnood, de zwaarste categorie van voedselonzekerheid. (bron World Food Program).

De rampsituatie zorgt bij kinderen voor schooluitval en een toename in kinderarbeid.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn