Verhoogde impact en effectiviteit noodhulpsector dankzij innovaties

Noodhulporganisaties, overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen bundelen hun krachten bij nieuw evenement dit maand.

Een scantool waarmee hulporganisaties snel en gemakkelijk kunnen bepalen welke methode wanneer het meest kostenefficiënt is. Een armband die als het nodig is een smerige geur verspreidt en vrouwen daarmee beschermt tegen (seksueel) geweld. Of een app waarmee voedseldistributies verbeterd kunnen worden. Deze en vele andere vernieuwende initiatieven om in crisisgebieden levensreddende hulp te bieden worden op 2 oktober gepresenteerd tijdens het event Opening Up – Growing by Working Together in de Fokker Terminal in Den Haag.

Opening Up – Growing by Working Together is het Annual Event van DCHI en wordt dit jaar samen met ImpactCity georganiseerd. De middag wordt afgetrapt door Anna Chojnacka, directeur van GoodUp en een van de oprichters van het crowdfundingsplatform 1% Club. Daarna nemen de aanwezigen deel aan verschillende gesprekstafels en workshops. “Het DCHI Annual Event is gericht op het samenbrengen van medewerkers uit de noodhulpsector, bedrijven, kennisinstellingen, de publieke sector en innovators”, aldus Suzanne Laszlo, voorzitter van het bestuur van DCHI. “DCHI is van mening dat er al tal van slimme innovaties zijn ontwikkeld door bedrijven, start-ups en kennisinstellingen en dat humanitaire organisaties daar hun voordeel mee kunnen doen. Het gaat om de synergie van deze crossovers; het levert de humanitaire sector winst op als zij haar behoeften combineert met deze innovaties en oplossingen.”

Onderdeel van het programma is de presentatie van vijf innovatieve projecten die worden uitgevoerd door noodhulporganisaties van de Dutch Relief Alliance (DRA). Nok van de Langenberg, voorzitter van de DRA: “Nederlandse noodhulp-ngo’s willen vooroplopen als het gaat om het doorvoeren van veranderingen en innovaties. Met het ministerie van Buitenlandse Zaken is daarom het DRA Innovatie Fonds opgezet. In nauwe samenwerking met andere organisaties, bedrijven en kennisinstituten proberen we onze hulp nog efficiënter en effectiever te maken.”

De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de Publieksaward voor Best Humanitarian Innovation, waarvoor acht projecten in de race zijn. Vervolgens zal Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag toelichten waarom innovatie en cross-over samenwerking zo ontzettend belangrijk zijn.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Journalisten zijn van harte welkom bij Opening Up – Growing by Working Together
Dinsdag 2 oktober, 13.00 -18.00 uur, Fokker Terminal in Den Haag

Kijk voor het volledige programma op www.dchi.nl

Over de organisatoren:
DCHI (Dutch Coalition for Humanitarian Innovation) is een innovatieplatform bestaande uit overheden, kennisinstellingen, universiteiten, bedrijven en humanitaire organisaties in Nederland die innovatieve oplossingen ontwikkelen en opschalen om de impact te vergroten en de kosten van humanitaire actie te verminderen. www.dchi.nl

DRA (Dutch Relief Alliance) is een samenwerkingsverband van 16 Nederlandse hulporganisaties, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, die in wisselende samenstellingen tijdig en effectief op grote internationale crises reageren. www.dutchrelief.org

ImpactCity helpt innovatieve ondernemers om succesvol te starten en door te groeien en is dé startup en scale-up gemeenschap van Den Haag. www.impactcity.nl

Voor meer informatie en aanmelding:
Valerie Kierkels (Dutch Relief Alliance) E valerie.kierkels[@]savethechildren.nl M 06 4080 9709
Stephanie van Drunen Littel (DCHI) E Stephanie[@]dchi.nl M 06 4152 6059

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn